BESPLATNE 
PREZENTACIJE

Saznajte sve što biste trebali
znati o maturi i upisu na fakultet,
a ne znate!

Prezentacija će vam olakšati
izbor razina te odluku o
tome gdje studirati.
 
Više...

Pripreme za državnu maturu i prijemne ispite

Strojarska 24, Zagreb
Tel.: 01 6672 404
Ulaz
x
Kalkulator na maturi  Bodovanje razina

Last minute pripreme krajem svibnja, nakon norijade. Pripremite se za pisanje eseja iz hrvatskog ili engleskog te za matematiku, fiziku, kemiju, PIG, psihologiju... Više.

 

Više o pripremama koje u lipnju održavamo za prijemne ispite pogledajte ovdje.

Kod pisanja ispita iz Matematike, Fizike i Kemije, smijete koristiti kalkulator. Po svojim karakteristikama to mora biti znanstveni kalkulator ili kako se još navodi tipa Scientific. Ne smije imati mogućnosti bežičnog povezivanja s drugim uređajem, uporabe memorijske kartice, simboličkog računanja (tipka CAS) i grafičkog rješavanja (tipka GRAPH). U početku se također navodilo da ne smije imati mogućnost deriviranja i integriranja što je izazvalo paniku jer na tržištu postoje znanstveni kalkulatori koji imaju tipku za računanje derivacije u točki i određenog integrala. Takvi su kalkulatori dozvoljeni! Nedozvoljeni su oni koji s integralima i derivacijama mogu provoditi simbolički račun (računaju sa slovima).
 
Nedozvoljena vrsta kalkulatora.  
Primjer kalkulatora koji je dozvoljen, ali se zbog tipki za deriviranje i integriranje oko njega u početku podiglo dosta prašine.
 

Više o kalkulatorima možete pogledati na stranicama NCVVO-a

https://mk0ncvvot6usx5xu4d.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/10/KALKULATORI_20-01-2020.pdf