Pripreme za državnu maturu i prijemne ispite

Strojarska 24, Zagreb
Tel.: 01 6672 404
Ulaz
x
Naslovna / PRIPREME ZA PRIJEMNE ISPITE u 2016./2017. Ovdje su svi termini, satnice, cijene...
Općenito o prijemnim ispitima Općenito o prijemnim ispitima

Last minute pripreme krajem svibnja, nakon norijade. Pripremite se za pisanje eseja iz hrvatskog ili engleskog te za matematiku, fiziku, kemiju, psihologiju ili PIG. Više...


Adresa:
Strojarska 24, Zagreb

Radno vrijeme:
pon., sri., pet.: 9-15 h
utor., četv.:    13-19 h

Tel.: 01 6672 404
      095 1333 333

Karta...

Neki zagrebački fakulteti uz državnu maturu provode i vlastito testiranje.
Kod nas se možete pripremiti za prijemni ispit na zagrebačkom Filozofskom, Medicinskom i Arhitektonskom fakultetu te Hrvatskim studijima.
(Više o pripremama za ove fakultete pogledajte na linkovima lijevo.)

Radi se o fakultetima koji za prijemne ispite daju 25-70% ukupnog broja bodova što ove prijemne čini najvažnijom stavkom u bodovanju za upis. Svi navedeni fakulteti prijemni ispit imaju početkom srpnja (osim Hrvatskih studija koji prijemni imaju krajem lipnja).

Zato će u ovom cikusu, koji se održava tijekom lipnja, pripreme početi odmah po završetku mature i trajati sve do prijemnih ispita.

Ovaj je period idealan za pripremu prijemnih na Filozofskom i Hrvatskim studijima jer se ne radi o štreberskim ispitima već dobrim dijelom o ispitima sposobnosti. Ovo je idealno vrijeme i za učenje detalja koji se ispituju na Medicini jer nam je na raspolaganju mjesec dana.
Vremena je možda premalo jedino za one koji se pripremaju za prijemni na Arhitektonskom fakultetu ako do tada nikada u životu nisu ozbiljnije crtali. Ta priprema zahtijeva dosta vremena, vježbe i sazrijevanja. Zato u ovom periodu imamo samo napredni tečaj (nije prilagođen početnicima).

Za sve navedene fakultete s pripremama možete početi i ranije. Ne morate čekati 6. mjesec.
-Za Arhitekturu i Medicinu možete se pripremati tijekom cijele godine u isto vrijeme (isti ciklusi) kad se održavaju i pripreme za maturu.
Za Medicinu imamo najveći izbor termina i vrsta priprema. Osim objedinjene cjelovite pripreme za maturu i prijemni ispit u prva 3 ciklusa koja pokriva kompletno gradivo mature i prijemnog, moguće je u lipnju upisati i pripremu samo za prijemni ispit ili samo razlikovni program (gradivo u kojem se prijemni razlikuje od mature).
-Za Filozofski i Hr. studije možete se, osim u lipnju, pripremati u vrijeme proljetnih praznika.