Jeste li vidjeli 
prijemni za upis u
neke ZG gimnazije?

Ako jeste, onda znate da trebate
naše pripreme.

Ponavljanje gradiva matematike
traje 9 dana, a počinje
22.6.2024.
 
Više...

Pripreme za državnu maturu i prijemne ispite

Strojarska 24, Zagreb
Tel.: 01 6672 404
Ulaz
x
Naslovna / O NAMA
TKO TREBA PRIPREME za maturu ili prijamne?  Adresa, radno vrijeme, telefoni, žiro račun

Isprobajte aplikaciju sa stotinama potpuno objašnjenih zadataka za rad od kuće.

U Hrvatskoj samo polaznici naših priprema dobivaju ovu mogućnost! Besplatno!  Više...

KOME TREBAJU PRIPREME ZA DRŽAVNU MATURU?

Velikoj većini onih koji žele na fakultet. U prosjeku je oko 40% maturanata potpuno nespremno za maturu jer ne mogu riješiti niti pola testa. Najgore je na velikim izbornim predmetima te na matematici.
Ako izuzmemo ispite iz jezika, na velikoj većini drugih predmeta prosječna riješenost je manja od 50%. Na njima je najčešća ocjena 2, a iz nekih je predmeta prag za dobivanje dvojke spušten na samo 25% kako na maturi ne bi palo previše maturanata.
 • Jeste li znali da se za otprilike 11500 studentskih mjesta za redovni studij na Sveučilištu u Zagrebu kandidira oko 7500 zagrebačkih maturanata i oko 10000 maturanata iz ostatka države. Nema mjesta za sve ...
 • Jeste li znali da se u eri prijemnih ispita na atraktivnije fakultete u prosjeku prijavljivalo 3 puta više kandidata od slobodnih mjesta, a danas se na neke od njih prijavljuje i do 10 puta više kandidata.
Dobro napisana državna matura rješava vas ovih briga ... Nisu pripreme samo za one koji žele dobiti 2!
 
Budući da imamo grupe za sve razine predznanja, pripreme su osmišljene tako da ih mogu polaziti maturanti svih srednjih škola, stariji kandidati te učenici trećih razreda koji s pripremom najtežih predmeta žele početi na vrijeme.
 
Trebaju li gimnazijalcima pripreme za maturu?
 • Ako ste odličan učenik s vrlo visokim prosjekom u super jakoj gimnaziji - vjerojatno NE! Možda za neki izborni predmet ili matematiku A...
 • Ako se niste pronašli u prethodnoj rečenici, a želite na neki od petnaestak najatraktivnijih fakulteta - DA!
  Pripreme trebate zbog 30% ozbiljnih zadataka koji će odlučivati o tome na koji ćete se fakultet moći upisati, a na koji ne!
 
Ako još uvijek niste sigurni trebate li pripreme, odgovorite s „TOČNO“  ili „NETOČNO“ na sljedeća pitanja. Ako je većina odgovora potvrdna, onda će vam pripreme i te kako koristiti.
 • U svojoj školi niste imali prilike čuti i naučiti sve što sastavljači mature misle da trebate znati?
 • Željeli biste da vam netko sve servira i objasni tako da ne morate gubiti vrijeme tražeći odgovore na teža pitanja?
 • Bacili ste stare školske bilježnice i knjige?
 • Teško vam se snaći u gomili propisane literature?
 • U srednjoj ste školi imali lošeg profesora?
 • Nemate kada učiti jer su maturu stavili odmah iza nastave?!
 • Želite naučiti rješavati zadatke na način na koji niste mogli ili smjeli rješavati u školi?
 
Trebaju li negimnazijalcima pripreme?

Da! Apsolutno i bez iznimke! Ako žele na fakultet ...

Rezultati dosadašnjih matura to nedvojbeno pokazuju. 

Jeste li znali da na svakog gimnazijalca koji na maturi padne neki obvezni predmet dolazi čak 20 učenika strukovnih škola kojima se dogodi isto!

Državna matura sastavljena je po gimnazijskom programu što znači da iz nekih obaveznih predmeta niste radili (ovisno o vrsti škole) čak do 50% gradiva koje se ispituje na maturi. Još je teža situacija s izbornim predmetima koji su zahtjevniji od obveznih.

Gornji grafikon pokazuje usporedbu rezultata koje su iz matematike na višoj razini postigli gimnazijalci i strukovnjaci na jednoj od dosadašnjih matura. 

Iz njega se vidi da je pola učenika strukovnih škola riješilo manje od 30% testa. Kod gimnazijalaca je pola učenika riješilo manje od 47% testa pa je većina takvih dobila 2.

Još su nevjerojatniji rezultati na osnovnoj razini matematike na kojoj se do 2021. gotovo i nije ispitivala srednjoškolska nego osnovnoškolska  matematika. Donji grafikon pokazuje usporedbu rezultata koje su iz osnovne matematike postigli gimnazijalci i strukovnjaci na jednoj od dosadašnjih matura. Vidi se da je pola strukovnjaka riješilo manje od 40% testa dok je kod gimnazijalaca njih polovina riješila manje od 60% testa. 

Vrlo slično izgledaju usporedni grafikoni i za ostale predmete. Strukovnjaci u startu zaostaju za gotovo 20% i pripreme su im neophodne pogotovo ako žele na neki atraktivniji fakultet.

Ove je grafikone u svom izvješću objavio NCVVO.