BESPLATNE 
PREZENTACIJE

Saznajte sve što biste trebali
znati o maturi i upisu na fakultet,
a ne znate!

Prezentacija će vam olakšati
izbor razina te odluku o
tome gdje studirati.
 
Više...

Pripreme za državnu maturu i prijemne ispite

Strojarska 24, Zagreb
Tel.: 01 6672 404
Ulaz
x
Naslovna / OVO MORATE ZNATI O NAŠIM PRIPREMAMA / TKO TREBA PRIPREME za maturu ili prijemne ispite?
TKO TREBA PRIPREME za maturu ili prijemne ispite? ŠTO SVE DOBIVATE NA NAŠIM PRIPREMAMA

BESPLATNE PREZENTACIJE SUBOTAMA.
Saznajte sve što biste trebali znati o maturi i upisima na fakultet, a vjerojatno ne znate! Prezentacije su svake subote u rujnu i listopadu. Više ...

 

Isprobajte aplikaciju sa stotinama potpuno objašnjenih zadataka. U Hrvatskoj samo polaznici naših priprema dobivaju ovu mogućnost za svaki upisani predmet! Njima je korištenje aplikacije besplatno! Više...


 

Ako vas zanima samo naša ponuda, što nudimo, kada i po kojim cijenama, kliknite na ono što trebate: 
pripreme za maturu
pripreme za prijemni

 


Adresa:
Strojarska 24, Zagreb

Radno vrijeme:
pon., sri., pet.: 9-15 h
utor., četv.:    13-19 h

Tel.: 01 6672 404

Karta...

KOME TREBAJU PRIPREME ZA DRŽAVNU MATURU?

Velikoj većini onih koji žele na fakultet. U prosjeku 40% prošlogodišnjih maturanata (matura u svibnju 2014.) bilo je potpuno nespremno za maturu jer nisu mogli riješiti ni pola testa. Najgore je bilo na velikim izbornim predmetima te na matematici.
 • Jeste li znali da je manje od pola testa riješilo: na informatici 65% prošlogodišnjih maturanata, na osnovnoj razini matematike 59% (!), na psihologiji 56%, na fizici 53%, na biologiji 51%, na kemiji 49%, na PIG-u 44%, a na višoj razini matematike 43% prošlogodišnjih maturanata ...
 • Jeste li znali da se za 12000 studentskih mjesta na Sveučilištu u Zagrebu kandidira oko 7500 zagrebačkih maturanata i oko 10000 maturanata iz ostatka države. Svi se ne mogu upisati...
 • Jeste li znali da se u eri prijemnih ispita na atraktivnije fakultete u prosjeku prijavljivalo 3 puta više kandidata od slobodnih mjesta, a 2014. se na neke od tih fakulteta prijavilo i do 5 puta više kandidata.
Dobro napisana državna matura rješava vas ovih briga... Nisu pripreme samo za one koji žele dobiti 2!
 
Budući da imamo grupe za sve razine predznanja, pripreme su osmišljene tako da ih mogu polaziti maturanti svih srednjih škola, stariji kandidati te učenici trećih razreda koji s pripremom najtežih predmeta žele početi na vrijeme.
 
Trebaju li gimnazijalcima pripreme za maturu? 
 • Ako ste odličan učenik s vrlo visokim prosjekom u super jakoj gimnaziji - vjerojatno NE! Možda za neki izborni predmet ili matematiku A...
 • Ako se niste pronašli u prethodnoj rečenici, a želite na neki od petnaestak najatraktivnijih fakulteta - DA!
  Pripreme trebate zbog 30% ozbiljnih zadataka koji će odlučivati o tome na koji ćete se fakultet moći upisati, a na koji ne!
Ove je godine (2014.) za upis na Stomatološki fakultet trebalo 824 boda, za sve smjerove Edukacijsko-rehabilitacijskog preko 800, ...
Popis fakulteta za koje trebate preko 800 bodova svake godine je sve duži.
 
Ako još uvijek niste sigurni trebate li pripreme, odgovorite s „TOČNO“  ili „NETOČNO“ na sljedeća pitanja. Ako je većina odgovora potvrdna, onda će vam pripreme i te kako koristiti.
 • U svojoj školi niste imali prilike čuti i naučiti sve što sastavljači mature misle da trebate znati?
 • Bacili ste stare školske bilježnice i knjige?
 • Teško vam se snaći u gomili propisane literature?
 • U srednjoj ste školi imali lošeg profesora?
 • Nemate kada učiti jer su maturu stavili odmah iza nastave?!
 • Željeli biste da vam netko sve servira i objasni tako da ne morate gubiti vrijeme tražeći odgovore na teža pitanja?
 • Želite naučiti rješavati zadatke na način na koji niste mogli ili smjeli rješavati u školi?

Trebaju li negimnazijalcima pripreme?

DA! Apsolutno i bez iznimke! Ako želite na fakultet... 

Rezultati dosadašnjih matura to nedvojbeno pokazuju. Sjetite se svih dosadašnjih pobuna, prosvjeda, peticija zbog težine mature... Sve su to bili mahom učenici strukovnih škola.

Državna matura sastavljena je po gimnazijskom programu što znači (ovisno o vrsti škole) da iz nekih obaveznih predmeta niste radili čak do 50% gradiva. Još je teža situacija s izbornim predmetima koje zbog njihove težine ne možete položiti bez obzira na vrstu vaše škole.

Grafikon s desne strane pokazuje usporedbu rezultata koje su iz matematike na višoj razini postigli gimnazijalci i strukovnjaci na ljetnoj maturi u 2012. godini. 

Iz njega se vidi da je pola učenika strukovnih škola riješilo manje od 30% testa (što je 2011. godine značilo pad na maturi). Kod gimnazijalaca je pola učenika riješilo manje od 47% testa pa je većina takvih dobila 2.

Još je nevjerojatniji rezultat koji je 2014. godine postignut na osnovnoj razini matematike, pogotovo kad se uzme u obzir da se na ovoj razini ispituje vrlo malo srednjoškolske matematike. 

Iz grafikona se vidi da je pola strukovnjaka riješilo manje od 40% testa dok je kod gimnazijalaca njih polovina riješila manje od 60% testa. 

Vrlo slično izgledaju usporedni grafikoni i za ostale predmete. Strukovnjaci u startu zaostaju za gotovo 20% i pripreme su im neophodne pogotovo ako žele na neki atraktivniji fakultet.

Ove je grafikone u svom izvješću objavio NCVVO.

 

JE LI MATURA ZBILJA TOLIKO VAŽNA ILI JE TO SAMO SUVREMENI MIT?
Budući da u ukupnoj masi bodova za upis na pojedine fakultete matura nosi 45-75% (ostalo su školske ocjene i prijemni ispit), vaša budućnost ovisi samo o sljedećih 6 mjeseci i rezultatu koji ćete postići na maturi. Čak više nije važno kakav ste bili učenik i koju školu završavate.
Matura je razumne težine pa su sada i slabiji učenici dobili priliku da u kratko vrijeme pokrpaju praznine i ispite riješe preko 70%.

Jednom položena državna matura prati vas cijeli život. Otvorit će vam vrata svakog fakulteta ako je položite s visokim prosjekom, a zatvoriti zauvijek ako je prosjek nizak. Možda za koju godinu shvatite da to što studirate nije ono što želite. S dobrim rezultatom na maturi moći ćete se prebaciti na bilo koji drugi fakultet. Ako se ove godine sa svojim rezultatima nećete moći upisati tamo gdje želite, ni za 10 godina neće biti drugačije.
Ne, matura nije mit. Matura je do sada jedini važan događaj u vašem obrazovanju kojim možete poništiti godine nerada i loših izbora.