Nemojte
potratiti 3 tjedna
zimskih praznika!

TO JE IDEALNO VRIJEME U KOJEM SE MOŽETE POSVETITI SAMO UČENJU ZA MATURU. 

Prva 2 razreda ponavljamo u zimskim, 
a 3. i 4. razred u proljetnim
praznicima. Više...

Pripreme za državnu maturu i prijemne ispite

Strojarska 24, Zagreb
Tel.: 01 6672 404
Ulaz
x
Česta pitanja 

Imate 5 termina (ciklusa) u kojima održavate pripreme. Koja je razlika među njima?

Bez obzira u kojem terminu upisali pripreme, na njima se prolazi isto gradivo. Fond sati nastave na ranim pripremama (1. ciklus) nešto je veći nego na ostalima pa je na njima ponavljanje gradiva najtemeljitije.

Za neke predmete kao što su matematika, fizika, kemija ili crtanje preporučuje se dugotrajnije ponavljanje zbog potrebe "sazrijevanja" naučenog gradiva. Što je kraći ciklus priprema, imate više školskih sati u danu i obrnuto.

Mogu li upisati samo jedan predmet?

Da.

Mogu li uzeti jedan predmet u jednom, a drugi u drugom ciklusu?

Upravo zbog te mogućnosti možete odslušati pripreme za više od 10 predmeta (ako su vam potrebni). Neke predmete možete uzeti subotom u 1. ciklusu (od kraja 11. mjeseca do mature) ili 3. ciklusu (od početka 2. polugodišta do mature), neke u vrijeme zimskih i proljetnih, ili samo proljetnih praznika, neke u last minute terminu, itd. Termini se ne preklapaju. Čak i ako odaberete kombinaciju 1. i 3. ciklusa, ili 2. i 4. ciklusa, mi ćemo je moći izvesti, sve dok ne prelazi preporučeni broj školskih sati u danu. Evo nekoliko primjera:
Primjer 1: netko tko želi upisati neki tehnički fakultet može krenuti u 1. ciklusu s pripremom matematike A i fizike, a u vrijeme proljetnih praznika uzeti još dodatno hrvatski B i engleski B
Primjer 2: netko tko se priprema za medicinu može paket medicinu (biologiju, fiziku i kemiju) slušati u 1. ili 3. ciklusu, a hrvatski, matematiku i engleski na A razini u vrijeme zimskih i proljetnih praznika
Postoji zbilja puno kombinacija, a za pomoć se uvijek možete obratiti našim djelatnicima (telefonom ili u uredu).

U koje doba dana je nastava na pripremama?

Za većinu predmeta postoje grupe od jutra do mraka. Međutim, kako mi grupe slažemo prema predznanju polaznika, moguće je da grupa koja bi vama najbolje odgovarala nastavu ima u 3 popodne. No, uvijek možete, ako imate neki dobar razlog, tražiti termin koji vam više odgovara. Mi ćemo vas tada smjestiti u grupu koja je najbliža vašem predznanju. Iznimno je važno da nam to naglasite kod upisa! Nakon što 5 dana prije početka nastave dobijete raspored, više vas ne možemo seliti iz grupe u grupu.

Do kada se moram upisati na pripreme?

Upisi formalno traju do 4 dana prije početka nastave, međutim za većinu predmeta sva mjesta popunimo i desetak dana ranije. Zato nemojte čekati zadnji tjedan upisa!

Kako se mogu prijaviti?

Možete doći u naš ured u Strojarskoj 24 i kod prijave uplatiti minimalno akontaciju.

Prijaviti se možete i telefonom te putem naše Internet stranice nakon čega će dobiti rok za uplatu akontacije. Ukoliko do tog roka akontacija nije plaćena, naš sustav automatski briše takvu prijavu. Akontaciju plaćate u našim uredima, bilo kojoj banci, pošti ili putem internet bankarstva.

Kada moram platiti?

Akontaciju morate platiti u roku od 3 dana od upisa (ili kraće ako je  početak priprema blizu). Ostatak iznosa do pune cijene mora biti uplaćen najkasnije 1 dan prije početka priprema kako biste mogli prisustvovati nastavi i dobiti nastavne materijale. Za iznos uplaćene akontacije umanjuje se ukupna cijena priprema.

Kako mogu platiti?

Gotovinom, bilo kojom karticom te internet bankarstvom ili u banci.

Platio bih u banci ili internetom. Ne mogu doći do vas. Što trebam znati?

Morate se prvo prijaviti telefonom ili preko naše web stranice kako biste od nas dobili poziv na broj koji vam je potreban kod uplate. Bez tog broja ne smijete uplaćivati kako se vaša uplata ne bi zagubila.

Kako mogu plaćati na rate?

Isključivo karticama. Gotovinom je na rate moguće plaćati samo kada se prijavite nekoliko mjeseci prije početka nastave. Tada je najveći broj rata jednak broju mjeseci do početka nastave jer do početka nastave mora biti uplaćen cijeli iznos.

Što je to akontacija?

Iz rječnika financijskih pojmova: "Isto što i predujam. To je novčana svota koju pri sklapanju ugovora ili u tijeku njegova ispunjenja jedna ugovorna stranka daje na račun svoje ugovorne obveze drugoj stranci, radi olakšavanja ispunjenja obveze te druge stranke. Akontacija se daje u pravilu u novcu i prelazi u vlasništvo primatelja, s tim da se poslije ispunjenja ugovora uračunava u ispunjenje obveze davaoca." Drugim riječima, za iznos uplaćene akontacije, umanjuje se ukupna cijena, ali u slučaju odustajanja nemate pravo njezina povrata.

Zašto moram platiti akontaciju?

Zato što na taj način rezervirate mjesto. Akontacija je dokaz vaše namjere da budete polaznik naših priprema te nas njome obvezujete da za vas čuvamo mjesto. Budući da je broj mjesta koja imamo ograničen, u svakom trenutku moramo znati točan broj kandidata koji su odlučili ići na naše pripreme. U slučaju odustajanja od priprema, kada je do njihovog početka ostalo manje od 10 radnih dana, nemate pravo na povrat akontacije.

Prijavio sam se na pripreme. Mogu li odustati?

Ako ste se prijavili na pripreme, dobit ćete rok za uplatu akontacije. Ukoliko do tog roka akontacija nije plaćena, naš sustav automatski briše vašu prijavu. Ako ste već uplatili neki iznos, tada je odustajanje regulirano na sljedeći način:

Polaznik može odustati od priprema do 10 radnih dana (pon-pet) prije početka nastave uz povrat cjelokupnog uplaćenog iznosa umanjenog za približan iznos bankarske ili kartičarske provizije, ako ju je Trinom bio dužan platiti (max. 8%).
Ukoliko polaznik odustaje od priprema kada je do početka priprema ostalo manje od 10 radnih dana, a više od 5 radnih dana, nema pravo na povrat akontacije koja iznosi 25% od ugovorom predviđene svote za iznose iznad 1000 kn ili 35% od ugovorom predviđene svote za iznose ispod 1000 kn.
Nakon što je do početka priprema ostalo manje od 5 radnih dana, polaznik ne može odustati i dužan je podmiriti puni iznos usluge.
Svako odustajanje potrebno je izvršiti pismenim putem. 
 

Na pripreme se prijavite tek kad ste sigurni da ih želite i možete pohađati. Interes za naše pripreme veći je od naših kapaciteta te smo prisiljeni odbiti 10-20% kandidata za svaki predmet. Zato već desetak dana prije početka priprema nemamo mjesta. Odustanete li od priprema neposredno uoči njihovog početka Trinomu radite štetu od nekoliko stotina pa do nekoliko tisuća kuna jer smo vaše mjesto, da ste se na vrijeme odjavili, mogli prodati nekome drugom. Ovako to mjesto ostaje prazno, za što ste dužni snositi odgovornost.

Svaka molba za odustajanjem razmatra se individualno. U situacijama dokumentirane bolesti ili smrti u obitelji nastojimo pronaći rješenje koje ide polaznicima u korist.